یزدفردا، منیره زارع زاده خبرنگار بهداشت و درمان:رییس مرکز مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام وزارت بهداشت در سیزدهمین گردهمایی کشوری بیماریهای مشترک انسان و حیوان ارتقاء هماهنگی بین بخشی مهمترین هدف برپایی این گردهمایی دانست و اظهارامیدواری کرد: با برپایی چنین گردهمایی هایی شاهد افزایش ارتقاء و کاهش موارد زئونوزها باشیم.
به گزارش خبرنگار یزدفردا، دکتر محمدرضا شیرزادی همچنین بر ثبت و جمع آوری دقیق داده ها تاکید کرد و در خصوص وضعیت زئونوزها در کشور اظهارداشت: در سال گذشته در کشور تعداد 884مورد تب کریمه کنگو گزارش شد که 136 مورد منجر به فوت شد.
وی با بیان این مطلب که همه استانهای کشور به بیماری تب کریمه کنگو آلوده هستند تصریح کرد: در سال 90 تعداد 44 مورد تب کریمه کنگو در استان سیستان و بلوچستان گزارش که با پیگیری های لازم متولیان سلامت این استان شاهد کاهش چشمگیر مرگ و میر ( تنها 6 مورد مرگ و میر) بسیار پایین تر از سایر استانها بوده ایم.
وی با اشاره به این که با فعالیت کنه ها در فصول گرم سال شاهد تعداد موارد ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هستیم خاطرنشان کرد: کارشناسان و متولیان سلامت با مشاهده هر گونه علائم بیماری آنفلوآنزا در بیماران در فصل گرم سال به فکر بیماری بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باشند و به راحتی از کنار آن نگذرند.
وی با تاکید بر تعمق بیشتر متولیان سلامت و دستگاههای مرتبط جهت پیشگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گفت: در صورت عدم پیگیری و توجهات لازم در این خصوص طی 5 سال آینده شاهد افزایش موارد جدید این بیماری خواهیم بود.
وی با اشاره به بیماری تب مالت به عنوان بیماری دیگر مشترک بین انسان و حیوان اظهارداشت: استانداران از ادارات دامپزشکی حمایت های لازم را داشته باشند تا این مهم به شکل دقیق کنتر ل گردد.
دکتر شیرزادی بر آموزش های لازم به صورت جدی به شهروندان جهت پیشگیری از بروز تب مالت تاکید کرد و گفت: در برنامه کنترل تب مالت باید آموزش جامعه و رعایت حفاظت فردی روش های جدید اعمال گردد.
وی در ادامه سخنانش ابرازداشت: ایران بزرگترین کانون بیماری سالک در کشور و همچنین بزرگترین مرکز کنترل بیماری سالک در جهان شناخته شد؛ به نحوی که در سال 90 از 8 کشور جهان به ایران سفر کردند تا در این خصوص تجربیاتی کسب کنند.
وی همچنین با اشاره به این که دو سوم استانهای کشور بیماری سالک اتفاق می افتد یادآورشد: بیشترین موارد سالک در استانهای فارس، اصفهان، یزد، کرمان خراسان و ایلام رخ می دهد.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام وزارت بهداشت در پایان بر کنترل دقیق و جدی تر و همچنین افزایش حمایت استانداری ها از بیماری سالک در کشور تاکید اکید نمود.
گفتنی است؛ سیزدهمین گردهمایی کشوری بیماریهای مشترک انسان و حیوان در یزد در حال برگزاری است و به مدت سه روز در محل هتل صفائیه یزد ادامه خواهد داشت.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025